Vanliga frågor

Här finns information om vanliga frågor.

Priser och betalning

Våra priser på hemsidan är skrivna inkl. moms och vi använder klarna för betalning där kan man välja faktura, delbetalning, direktbetalning och kortbetalning.

Reklamation

Om produkter skulle vara skadade eller defekta anmäler man en reklamation via mail, den kommer att besvaras så fort vår personal har tid att hantera den. Man kan ej anmäla reklamationer på produkter där man själv har orsakat skada eller ej följt installations hänvisningar och rekommendationer.

Om det är skador som har ankommit i transporten ska synliga skador vara anmälda direkt till ombudet eller till den som lämnar ditt paket vid hempaket. Om det är en dold transportskada ska den vara anmäld till oss inom 10 arbetsdagar från mottagandet av paketet.

Frakt och leverans

Beroende på valt fraktsätt skickas produkterna hem via Schenker Privpak Hempaket eller till ett ombud via Schenker Privpak Ombud. Normalt brukar leveranserna ta 1-3 arbetsdagar men kan variera beroende på Schenkers hantering och mottagarens ort.

För att spåra paketen används sändningsnummret som skickas ut via mail efter ordern lämnat vårt lager.

Ångerrätt och retur

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar från det Du mottagit varan. Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte installera eller använda varan och i förekommande fall ej bryta förpackningen. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Alla tillklippta varor t.ex. tygkabel, kabel och strips omfattas inte av returrätten och vi godkänner inte returer på tillklippta varor eller speciallbeställda varor.

Välja rätt drivdon till LED downlights

Det man börjar med är att försöka hitta vad LED lampan ska drivas med ifall det är spänning(V) eller Ström(mA) och sedan behöver man hitta ett drivdon som klarar de lampan behöver.

Efter man hittat ett drivdon som klarar rätt ström eller spänning behöver man kontrolera effekten(w) ifall du har 4 lampor på 5w 500mA så ska drivdonet klara av 20w 500mA rekommenderat är dock aldrig att maxbelasta drivdonen så till 20w rekommenderas det oftast ett drivdon som klarar t.ex 25w 500mA